HVA ER FLINKI SYKKELLØYPER

Tanken bak dette konseptet er at hver skole skal ha en permanent merket løype, 5-8 kilometer lang, i området rundt skolen sin. Løypen merkes med Flinki- klistermerker, samt den legges inn i digitale kart som er lett tilgjengelig for alle. Langs løypen blir det lagt inn ulike oppgaver /utfordringer i forhold til trafikale situasjoner, ferdighetsøvelser og lek på sykkel. Hver øvelse blir beskrevet og merket i det digitale kartet (røde, grønne og blå prikker). Sammen skal vi lære de grunnleggende trafikkreglene, bli dyktigere på sykkel og oppleve mye spenning og glede med mer tid på to-hjulingen.

 

Flinki ønsker at alle barn som vokser opp bruker sykkel i hverdagen og har tilgang til gode øvingsarenaer. Det er ikke lenger en selvfølge i dagens samfunn at barn bruker sykkelen i lek og ei heller når de skal besøke venner eller skal på trening. Tenk hvor mye opplevelse og moro de går glipp av!

Til foreldre; Bruk Flinki- sykkelløyper som en lærerik og morsom sykkeltur i nærmiljøet. Du finner kjekke ferdighetsøvelser og lek på sykkel som kan øves på underveis, samt mulighet til å trene på ulike trafikale situasjoner.
Flinki- løyper kan være en typisk familietur en søndag ettermiddag eller til hverdagsbruk når liten og stor trenger en luftetur med litt spenning, utfordring, lek og læring. Du finner mange kjekke øvelser på www.flinki.no

Følg med Flinki… snart dukker han opp i din bakgård.

 

Sykkelhilsen fra Flinki og Gunn-Rita.

 

God tur og lykke til!

Original logo ann.jpg