top of page

LEK PÅ SYKKEL

 1. Bruk sykkelen som sparkesykkel – øv fra begge sider. Se film.

 2. Gå av og på sykkel i fart fra begge sider. Se film.

 3. Stå rolig og balanser på sykkelen så lenge som mulig. Hvem står lengst uten å bevege seg eller tar fot i bakken?! Tegn inn en firkant i grusen og den må du holde deg innenfor. Se film.

 4. Fotball på sykkel. Det er lov å bruke et bein så lenge andre foten er på pedalen, samt bruke forhjulet aktivt. Se film.

 5. Tikken på sykkel – bare lov å tikke på ryggen eller bare lov å tikke på armer… eller kun tikke med forhjul mot bakhjul til den du skal ta! Her er det fantasien som bestemmer reglene. Se film.

 6. Stafett på sykkel. Lag en startstrek i ene enden av banen og en sirkel eller en markering i andre som en skal rundt for vending. High Five i det en veksler med nestemann som må ha en fot i bakken i det en veksler. Se film.

 7. Spurttrening på sykkel. Strek i begge ender av banen (start/ mål). Start med en fot i bakken. Kjør spurter både sittende og stående. Bli enig om regler før start. Gøy for liten og stor. Se film.

 8. Steile rundt! Trekk opp styret, samtidig som en trør den ene pedalen hardt mot bakken. Forhjulet kommer opp i luften og begge føttene settes i bakken. Enklere å få til i en liten, bratt bakke, gjerne en gressbakke hvor en ikke er redd for å falle. Se film.

 9. Kjøre på et hjul… vanskelig øvelse og krever mye trening. Se og lær av filmer du finner på YouTube. Det er mulig å få til med mye trening. Lettere å få til om en øver i en slak oppoverbakke. Se film.

 10. Hoppe eller droppe ned fra en kant! Viktig at du øver på dette et sted uten trafikk. Asfalt, grus eller i terrenget. Det er 3 ulike teknikker og det kan enkelt læres fra en fortauskant. Da er det heller ikke så farlig.
  Se film.

vignetter2.jpg
bottom of page